Lägga golv själv eller anlita golvläggare?

Om du funderar på att lägga nytt golv infinner sig snabbt frågan om man ska göra det själv eller anlita en golvläggare. Det är inte helt enkelt att svara på den frågan, utan det beror på flera olika saker. Men först och främst kanske man ska fråga sig om man verkligen behöver byta golvet. Om det nuvarande golvet är parkett och börjar se slitet ut, kan det ofta räcka med att slipa det för att det ska bli som nytt.

golvalggare-stockholm-parkettgolv

Men om det är så att man ska lägga nytt golv, så är det vilken typ av golv man vill ha som är det mest avgörande för om man ska lägga det själv eller inte. Så kallade klickgolv är enkla att lägga själv, till exempel, förutsatt att man inte har tummen mitt i handen. Där kan man med fördel spara pengar genom att lägga det själv. De flesta andra golvtyper, som till exempel parkett, ska man dock i allmänhet inte försöka sig på själv. Golvläggning är något som är ganska svårt, och det är viktigt att resultatet blir bra. Det är dessutom ett hårt arbete, och lägger man det själv så kommer det att ta betydligt längre tid, vilket gör att de rum där golvläggningen utförs kommer att vara obrukbara under en längre tid.

Dessutom så ska man komma ihåg att golvläggning är avdragsgillt med ROT-avdraget. Det innebär att kostnaden för arbetet (men inte materialet) halveras, såtillvida du inte har nått maxgränsen för ROT. Denna ligger för närvarande på 50,000 kronor per år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *