Reparera ditt golv

Om ens golv är skadat på något sätt, eller helt enkelt bara slitet, så är det inte nödvändigtvis så att man måst lägga nytt för att fixa det. Vissa saker kan åtgärdas med en golvreparation. Om detta är möjligt beror på vilket typ av skada det är och vad för sorts golv. Den typ av golv som det är lättast att reparera i stället för att lägga nytt är trägolv. Mer ytliga skador kan man ofta reparera genom att slipa och sedan lackera eller olja in, vilket också får den effekten att golvet ser ut som nytt. Om man har lackerat trägolv, och skadan bara är i lacken, så kan detta fixas med en lackpenna. Till viss del gäller allt detta också parkettgolv, även om de inte kan slipas lika mycket som trägolv.

floor-scratch-feature-1365655258

Reparera eller lägg nytt golv – hitta proffsen på proffsgolvläggare.se

Mer djupa skador och hack innebär dock att en slipning inte räcker till. Då måste man byta ut hela brädan eller parkettstaven. Sådant arbete kan man ibland utföra själv, men för bästa resultat bör man anlita en hantverkare specialiserad på golv. Även om detta inte är gratis så kommer det att bli betydligt billigare än att lägga nytt golv. Vad gäller fuktskador, springor och liknande, så kan detta också repareras på olika sätt, om skadorna inte är för stora.

Slutligen så är den bästa reparationen att vårda sitt golv väl, så att skador över huvud taget inte uppstår. Saker som att ha möbeltassar på sina möbler, inte tillåta hunden i rum med lackerade golv och så vidare. Tänk efter före.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *