Så mycket kostar det att lägga golv i Stockholm

När det gäller golvläggning pris och kostnad, så kan det vara på sin plats att skilja på två saker. Dels kostnaden för materialet, alltså själva golvet, och sedan kostnaden för att lägga golvet. Materialkostnaden varierar kraftigt, beroende på vilken typ av golv du vill ha – trä, plast, laminat och så vidare. Det är också här man kan göra de största besparingarna. Ett trägolv är förvisso mycket fint, men betydligt dyrare än ett laminatgolv, samtidigt som golvet kommer att bli nästan lika fint. Så om priset är en viktig faktor när det gäller ert nya golv, så är det här ni kan göra de riktiga besparingarna. Som sagt så varierar ju kostnaderna betydligt på detta område, både beroende på material, typ och vilken leverantör man väljer. Använd internet för att hitta den kombination av pris och kvalitet som passar er bäst.

Att arbetet sker i Stockholm har sina fördelar och nackdelar. I Stockholm är priserna generellt högre, timkostnaden kommer alltid att vara 10-25 procent högre vilken typ av hantverkare du än anlitar. Å andra sidan finns det fler golvläggningsföretag i Stockholm än på andra håll i landet vilket gör att du som lägger lite tid på att jämföra offerter (gör detta gratis via länken) kan spara en slant och öka dina chanser att hitta den absolut bästa golvläggningsfirman för ditt jobb.

Billigare att lägga golv själv – men är det värt det?

Sedan när det gäller priset för själva golvläggningen, så är den största besparingen man kan göra att lägga golvet själv, något som inte alltid är tillrådligt. Att anlita en golvläggare är sedan avdragsgillt med ROT, vilket halverar kostnaderna. Det timpris som en golvläggare tar ligger normalt mellan 350 och 500 kronor. Om man hittar någon som tar ett lägre timpris än så kan det vara läge att fundera på hur bra arbete de egentligen utför. Om man sedan hittar en golvläggare som verkar både kompetent och har ett bra timpris, så ta in en offert för att få en uppskattning om hur lång tid arbetet kommer att ta. Kostnaden för arbetet kommer ju att bero på hur många kvadratmeter golv som ska läggas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *