Tips till dig som ska lägga golv

Om du ska skaffa nytt golv, och tänker sköta golvläggningen själv, så finns det en hel del som du behöver tänka på. Det första är huruvida du verkligen ska göra jobbet själv. Att lägga klick-golv är väldigt enkel, men andra golvtyper kräver lite mer arbete, även om det är långt ifrån omöjligt. Det gäller bara att man är noggrann, och tänker efter före.

Det första man måste tänka på är att underlaget ska vara plant. Detta kan inte nog betonas; om inte den yta som golvet ska läggas på är helt plant, så kommer det att märkbart påverka slutresultatet, för att avgöra om underlaget är slätt, så använd vattenpass och var noggrann. Detta kan ta lite tid, men om du vill att ditt färdiga golv ska bli perfekt, så kan du inte slarva med grunden.

Underlagsgolv är viktigt att tänka på

Nästa sak gäller det underlag som golvet ska läggas på. Beroende på om det är trä eller betong, så kommer du att behöva lite olika sorters underlagsgolv, detta då de olika materialen avger olika mycket fukt. Även om det kan verka ologiskt, så är betongunderlag mer fuktigt än trä, och kräver därför bättre underlagsgolv. Slarv på den här punkten kan leda till allvarliga golvproblem längre fram, så det är inte tillrådligt att försöka sänka på kostnaderna genom att spara in på underlagsgolvet, som ju inte syns.

Avslutningsvis ska du tänka på att lägga golvet i den riktning ljuset faller in i rummet. På så sätt kommer inte skarvarna att märkas lika mycket när solen skiner in genom fönstret.

Inspirationsfilm:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *